כלב מקיא

מה עושים כאשר כלב מקיא 

גידול בעל חיים הוא חוויה מעשירה ומתגמלת במיוחד, וממש כמו ילד קטן בעל החיים שתחת חסותנו- תלוי בנו לחלוטין. בשונה מהאדם, בעל החיים אותו אנחנו מאמצים אינו יוצא לעצמאות וממשיך להיות תלוי בנו לאורך כל חייו. בתקופות מסוימות רמת התלות הזאת עולה. עוד בשונה מהאדם, בעל החיים לא יכול לדווח לנו על בעיות בצורה ברורה ונהירה, ולכן נשאר כמו ילד לנצח. 

מצבים בריאותיים שיש לשים אליהם לב אצל בעלי החיים שלנו כוללים מגוון של תסמינים והתנהגויות והקאות כלולות. באופן כללי הקאה אצל כלבים היא לא תופעה חריגה או מסוכנת, לרוב 

 

הקאות שמחייבות טיפול רפואי 

כלב מקיא קצף לבן או כלב מקיא צהוב הוא כלב שזקוק לטיפול רפואי מידי. קיא צהוב לכלב מהווה בדרך כלל אינדיקציה למחלה מדבקת, שמועברת בין כלבים, הנקראת שעלת כלבים והיא מכונה גם בשם שעלת המכלאות משום שמכלאות כלבים מהוות אתר הפצה מרכזי למחלה. 

כאשר כלב מוציא קצף מהפה או שמדובר על קיא צהוב של כלב לרוב זה ילווה בשיעול חסימתי וזה מצריך הגעה מיידית לווטרינר. יחד עם זאת מדובר במחלה שנוטה לעבור לבד, כך שלצד משנה הזהירות, אפשר לשמור על אופטימיות. מומלץ לחסן את הכלב, בפרט לפני הגעה למקומות עם ריכוז גבוה של כלבים נוספים. 

במקרים שבהם הכלב מנסה להקיא ולא מצליח או כלב לא אוכל ומקיא קיים חשש לחסימה ממשית. בשונה ממחלת השעלת בה השיעול מדמה מצב של חסימה, במקרה שבו כלב מנסה להקיא ללא הצלחה או מקיא ללא אכילה מוקדמת, יתכן שמדובר בגוף זר שמנסה להיפלט. הגעה לווטרינר בדחיפות מחייבת במקרה זה במטרה להקל, לאפשר פליטה של החפץ ולמנוע חסימה מסכנת חיים. 

כלב מקיא דם עשוי לסבול מכיב או פציעה שהובילה לדימום פנימי. מאחר וקשה לאמוד באופן עצמאי את היקף הדימום, מדובר במצב מסכן חיים שמחייב טיפול רפואי. 

החשיבות שבתשומת הלב לבעל החיים, להתנהגותו, לתופעות חריגות ולהכרות מעמיקה עם הדינמיקה שלו במטרה להגביר את יכולת הזיהוי של תסמינים שמחייבים טיפול היא גדולה מאד. כאמור, כלב או חתול או כל בעל חיי אחר לא יכול פשוט להגיד לנו שיש לו בעיה ולתאר מה היא, או להגיד לנו מה הוא מרגיש ואיפה. יחד עם זאת, התנהגותו של בעל החיים יכולה להצביע על בעיה ואף על המיקום שלה. רופא מומחה יוכל לאבחן בצורה מעמיקה יותר ולרשותו עומד הציוד שיאפשר לו לרדת לשורש העניין. 

לא כל שינוי התנהגותי קטן מחייב ריצה לווטרינר, אבל זה כן חשוב שנוכחות של רופא מטפל תהיה בחייו של בעל החיים. הן למטרות של השגרה השוטפת כמו ביצוע חיסונים, אבל גם בשביל מקרים אחרים שבהם נדרש איש מקצוע וההיכרות שלו עם הכלב חשובה. בין אם לטיפול בחולי, פגיעה, אירוע כזה או אחר או ייעוץ– ממש כמו שאנחנו זקוקים לרופא המשפחה שלנו. 

 

לקבלת מידע נוסף או לקביעת תור אצל הווטרינר צלצלו לטלפון מספר 03-9665615.

צרו עמנו קשר או מלאו פרטיכם: